zondag 23 juni 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De voetbalclubs die aangesloten zijn bij Federashon Futbòl Kòrsou (FFK) hebben een motie van wantrouwen aangenomen tegen voorzitter Ramiro Griffith. De clubs willen dat hij wordt vervangen door vicevoorzitter Sharetti Bryan. 

De motie van de van de clubs is aangenomen met 19 stemmen voor en 2 tegen. Zowel de voorzitter als de vicevoorzitter zijn schriftelijk op de hoogte gesteld. 

De voetbalclubs hebben een Algemene Ledenvergadering gehouden waarin werd gestemd over de motie van wantrouwen. Daarna heeft het bestuur van de FFK een oproep gedaan aan de clubs: “Alle leden worden dringend verzocht hun energie en inspanningen te richten op de nieuwe bestuursverkiezingen, én niet mee te gaan met een kleine groep binnen FFK. Deze heeft namelijk als enig doel de voorzitter ten val te brengen, wat zou kunnen leiden tot uitsluiting van de FFK door de Fifa.”

Griffith deelde de clubs eerder mee dat hij voorzitter blijft tot de nieuwe bestuursverkiezingen, die op 21 juli plaatsvinden.