zondag 23 juni 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het weekend van Caribbean Splash 2024 zit erop. Vrijdag en zaterdag stonden verschillende grote namen op het programma van het festival, georganiseerd door Binto Ocho. Ondanks dat de artiesten bezoekers zouden moeten trekken, viel dit tegen. Nu.cw was aanwezig.

Vrijdagavond gingen de deuren om 19.00 uur open en stond onder andere de Amerikaanse rapper Busta Rhymes op het programma. Met zijn Jamaicaanse roots, wat in zijn muziek is terug te horen, zweepte hij het publiek op en kwamen de voetjes van de vloer. 

Zaterdagavond liet Caribisch eigen trots Jeon horen dat hij fans had, maar de meeste mensen keken toch uit naar toch wel een van de grootste namen: Omah Lay, vooral bekend van het nummer ‘Soso’. Ook was er een aparte stage waar de Curaçaose DJ’s Krokzz, Grizzley, en Alex Sargo lekkere plaatjes draaiden. DJ Phaphane zorgde voor de Amapiano-hits, een muziekstijl waarbij elektro-music een Zuid-Afrikaans tintje met jazz krijgt. De muziekstijl is wereldwijd upcoming, ook op Curaçao. 

Waar het erg gezellig leek in de ruimte voor de mainstage (dat alleen toegankelijk was voor mensen met een VIP-kaartje), toonde de ruimte achter de dranghekken een ander beeld. Ondanks dat het podium erg ver weg stond, maakten de mensen er hun eigen feestje van. Ook bij de DJ-area was het rustig, al trok Phaphane toch nog wel wat mensen. De bezoekers vroegen zich allemaal hetzelfde af: waar is iedereen? Ondanks dat er flink werd gepromoot op de socials, was het verre van afgeladen. 

Caribbean Splash: goede artiesten, dansjes en iets minder mensen. Maar wel gezellig. 

Beeld: Instagram: caribbeansplashfest