donderdag 13 juni 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De prijzen in supermarkten en minimarkten blijven flink stijgen. Dat meldt Fundashon pa Konsumidó, de Consumentenbond, op basis van een prijsvergelijking van mei. 

Een woordvoerder van de Consumentenbond verklaart tegenover Nu.cw dat het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) bezig is met een onderzoek naar de prijsstijging in de winkels en hoe deze is ontstaan.

De Consumentenbond heeft een prijsvergelijking gedaan van 134 producten bij 15 winkels en gekeken waar de beste voorraad is. 

De stijging van de prijzen is volgens de consumentenstichting erg opvallend en daarom wordt door de bond aangeraden om vooraf thuis een boodschappenlijstje te maken. “Zo kan op een verantwoorde manier boodschappen worden gedaan”, aldus de Consumentenbond.

De prijsvergelijking vond plaats bij Van den Tweel, Centrum Supermarkten, Best Buy en Bon Bini supermarkt. Ook de Mangusa supermarkten, Vreugdenhil en Carrefour werden onder de loep genomen. Tevens werd er gekeken naar de voorraad van Boulevard Market Place, Esperamos supermarkt, Timmy, Luna Park, Arco Iris, en New Plaza/De Ruyterkade.

De prijsvergelijking vond plaats tussen 14 mei en 22 mei.