woensdag 19 juni 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Er zijn concrete afspraken gemaakt over de achterstanden in alimentatiezaken. Dit meldt minister van Justitie Shalten Hato (MFK) op zijn Facebookpagina. De afspraken zijn gemaakt tijdens een vergadering met de Uitvoeringsorganisatie Justitiële Zorg (UOJZ).

Aan de vergadering namen meerdere partijen deel, zoals een vertegenwoordiger van advocaten en van het Hof van Justitie. Ook ambtenaren die werkzaam zijn bij het ministerie van Justitie zaten om tafel. Het uitgangspunt van de vergadering was om de achterstanden in alimentatiezaken van UOJZ, wat voorheen de Voogdijraad was, aan te pakken. 

UOJZ en het ministerie van Justitie benoemen niet welke stappen er nu worden ondernomen, maar laten wel weten dat mensen die een verzoek hebben lopen bij UOJZ, geduldig moeten afwachten. “We werken er hard aan om ervoor te zorgen dat alle verzoeken snel en efficiënt worden behandeld”, aldus de minister.