maandag 24 juni 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het Sint Maartense Statenlid Kevin Maingrette is van gedachten veranderd. De politicus trok vorige week nog zijn steun in aan de huidige coalitieregering van Luc Mercelina op Sint Maarten. Zaterdag maakte hij bekend dat hij de regering toch steunt. 

Maingrette uitte via een brief aan de gouverneur van Sint Maarten, Ajamu Baly, zijn spijt. Het is nog niet duidelijk of de brief gevolgen heeft, omdat het eerdere besluit van Maingrette ervoor zorgde dat de regering ontbonden werd en er nieuwe verkiezingen worden georganiseerd. 

De politicus zei vorige week dat de huidige coalitie al lang instabiel is, gebrek aan effectief leiderschap heeft en niet voldoende transparant is. 

Vorige week werd bekend dat de nieuwe verkiezingen op 19 juli plaatsvinden. Het is nu de vraag of deze doorgaan.