vrijdag 19 juli 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Quincy Promes is onder voorwaarden vrijgelaten. De voetballer zat sinds maart vast in Dubai. Hij werd op verzoek van het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) aangehouden vanwege zijn veroordelingen in Nederland. Dat schrijft de Nederlandse krant het Parool.

In afwachting van de uitleveringszaak met Nederland is Promes op voorwaarden vrijgelaten. Wat de voorwaarden precies inhouden, is niet bekend. In Dubai is het zo dat personen die onder voorwaarden worden vrijgelaten, het land niet uit mogen. Daarnaast moet er een borgsom betaald worden, er geldt een meldplicht en de plicht om aan elke oproep van de autoriteiten gehoor te geven. 

Het Nederlandse OM doet geen uitspraak over de vrijlating van de voetballer. Ook de advocaten van Promes, Robert Malewicz en Sophie Hof, zeggen niets over de zaak. 

Promes werd in februari nog tot 6 jaar cel veroordeeld wegens cocaïnehandel. In juni vorig jaar had hij al 1,5 jaar cel gekregen voor een mesaanval op zijn neef.