woensdag 29 mei 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Statenlid Ana Maria Pauletta (PAR) wil dat er nieuw beleid komt voor het ophalen van afval en het toezicht daarop. Ook moet er een aanpak komen voor zwerfafval langs de wegen. Dit schrijft de politicus in een brief aan minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) Javier Silvania (MFK). 

De partij luidde eerder al de noodklok, omdat containers van huishoudens uitpuilden met afval. Selikor kon het vele werk niet aan en daardoor ontstonden situaties die de gezondheid van mensen in gevaar brachten, omdat het afval bleef staan waar het stond. Ook de geur was een boosdoener. 

Volgens Pauletta is er nog steeds niet genoeg actie ondernomen, wat ook te merken is aan de gedupeerden. In meerdere wijken vragen bewoners aandacht van de regering om het probleem op te lossen. 

Naast het huisvuil moet het zwerfafvalprobleem worden aangepakt. “Vooral bij Ser’i Dòmi en Vèlt Salú ligt er veel zwerfafval”, aldus Pauletta. Het is een weg die wordt gebruikt voor veel routes en door het afval dat langs de weg ligt ontstaan er nu opstoppingen in het verkeer. 

Laat de eerste reactie achter