woensdag 29 mei 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De vertegenwoordiger van Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) Sidney ‘Bicho’ Justiana heeft donderdag een bezoek gebracht aan de gouverneur van Curaçao, Lucille George-Wout, om te praten over de uitdagingen waarmee Curaçaose studenten worden geconfronteerd. 

Volgens gerelateerde ministeries van Algemene Zaken en de minister-president ondervinden studenten vooral problemen wanneer zij beginnen met een studie in Nederland. Het gesprek ging ook over de mogelijkheden voor studenten van Curaçao om in de regio te studeren en alsnog het recht te hebben op een beurs vanuit SSC, om zo hun studie te bekostigen. 

De laatste tijd blijkt er steeds meer mogelijk wat betreft financiële steun en studenten uit het Caribisch gebied. Zo werd vorig jaar duidelijk dat de basisbeurs voor Nederlandse studenten, ook gaat gelden voor studenten uit Bonaire, Sint Eustatius en Saba.