woensdag 29 mei 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De helikopters en vliegtuigen van Kustwacht Caribisch gebied hebben nieuwe tools gekregen, die een aanvulling zijn op het uitvoeren van kustwachttaken. Na jaren van inspanning zijn de nieuwe vliegtuigen nu in gebruik. Dit meldt Kustwacht Caribich Gebied. 

De vliegende eenheden zijn voorzien van betere communicatiemiddelen en sensoren, zoals dag- en nachtcamera’s en uitgebreide optische sensoren. Deze upgrades zouden een aanvulling zijn bij reddingsoperaties op zee, maar zouden ook van pas komen bij opsporingen en toezicht houden in bepaalde situaties. 

De helikopters zijn geleverd door Bristow Helicopters Limited, waarmee een contract voor 10 jaar is afgesloten. Dit betekent dat de Kustwacht de komende jaren gebruik kan maken van deze helikopters. 

Voor de vliegtuigen heeft de Kustwacht een contract met ISR Support Europe, een samenwerking tussen PAL Aerospace Ltd en het Nederlandse Jetsupport, afgesloten. Ook dit contract biedt een garantie voor 10 jaar dienstverlening. Met deze nieuwe contracten en vliegende eenheden is de Kustwacht klaar om haar taken langs de kust uit te voeren met verbeterde capaciteit en efficiëntie.