woensdag 29 mei 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

PAR-statenlid Ana Maria Pauletta heeft haar bezorgdheid geuit over de uitbraak van dengue op Curaçao. In een brief stelt Pauletta schriftelijke vragen aan de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Javier Silvania.

In de brief, die in handen is van Nu.cw, vraagt ze om opheldering en actie met betrekking tot de situatie. Deze zouden voortkomen uit een drastische toename van gevallen van dengue in de afgelopen weken, waarbij er personen zijn overleden aan het virus afkomstig van de muggen. Het Statenlid benadrukt dat de stijging niet kan worden afgedaan als onderdeel van de normale cyclus, aangezien deze zich heeft voorgedaan na het droge seizoen. Het is gebruikelijk dat dergelijke uitbraken tijdens het regenseizoen plaatsvinden.

Pauletta vraagt Silvania om duidelijkheid over de maatregelen die genomen zijn om de veranderingen in de uitbraak van dengue te onderzoeken. Ook wil de PAR weten welke acties er worden ondernomen om de meest kwetsbare groepen van de bevolking te beschermen. Het Statenlid benadrukt het belang van directe en effectieve actie om verdere verspreiding van de ziekte te voorkomen en de gezondheid van de bevolking te waarborgen.