vrijdag 21 juni 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Vier verdachten zijn vrijdag veroordeeld voor illegaal wapenbezit. In totaal moesten vijf verdachten voor de rechter verschijnen, één van hen werd vrijgesproken. Dat maakt het Openbaar Ministerie woensdag bekend. 

Eén van de verdachten kreeg veertien maanden gevangenisstraf waarvan acht voorwaardelijk. Twee andere verdachten kregen twintig maanden celstraf opgelegd waarvan tien voorwaardelijk. Ze werden veroordeeld voor het gezamenlijk bezit van een vuurwapen bij een uitgaansgelegenheid. Alle verdachten hebben een proeftijd van drie jaar.

De overige twee verdachten werden vervolgd omdat er een vuurwapen onder de stoel van de bestuurder van hun auto werd gevonden. Eén van hen kreeg een gevangenisstraf van achttien maanden, die niet voorwaardelijk is. Dit betekent dat hij de volledige straf moet uitzitten zonder de mogelijkheid voor voorwaardelijke vrijlating. Eén van de twee werd vrijgesproken omdat niet bewezen kon worden dat het vuurwapen onder de stoel van hem was.

Tussen 23 december en 24 februari zijn meerdere controles geweest en vuurwapens in beslag genomen. Voor het overtreden van de vuurwapenwet kan een gevangenisstraf van maximaal vier jaar worden opgelegd of een geldboete worden gegeven van maximaal 10.000 gulden.