zondag 21 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De nieuwe groep studenten van de Koninklijke Marechaussee (Kmar), die wordt opgeleid tot Algemeen opsporingsambtenaar, volgen een deel van hun studie in het Caribisch gebied. Het is voor het eerst dat de studenten zowel in Nederland als op een van de eilanden de kneepjes van het vak leren. 

De Kmar meldt dat er vijftien studenten starten aan de opleiding. Het eerste onderdeel is een introductiebivak op Bonaire. Vanuit daar moeten ze drie maanden lang trainen bij de kazerne in Apeldoorn in Nederland, om vervolgens weer op Bonaire te eindigen met de opleiding. Wanneer alles vlekkeloos gaat, ontvangt de groep in januari 2025 het diploma.

De keuze om de training ook naar Bonaire te halen, is omdat de wetgeving in het Caribisch gebied anders is dan in Nederland. Ze volgen verschillende modules, waaronder Politietaken, Bewaken en Beveiligen en Grensbewaking. 

Beeld: Koninklijke Marechaussee