maandag 15 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De parlementaire enquêtecommissie Hospital Nobo Otrobanda (HNO) gaat verder met haar onderzoek. De enquêtecommissie wil meer informatie over bouwtechnische aspecten van het ziekenhuis. De komende week zullen er nog enkele besloten gesprekken plaatsvinden. Dat maakt de parlementaire enquêtecommissie woensdag bekend.

De vragen zijn gericht aan onder andere adviesbureau Berenschot en bouwonderneming Ballast Nedam. Omdat deze bedrijven gevestigd zijn in het buitenland, heeft HNO de vragen schriftelijk gesteld via de gouverneur, Lucille George-Wout. In tegenstelling tot de getuigen die openbaar verhoord zijn, is medewerking van degene die in het buitenland zitten volledig vrijwillig. 

HNO zegt dat na de verhoren duidelijk is geworden wie verantwoordelijk is voor de bouw van het ziekenhuis, waardoor er geen openbare verhoren meer zullen plaatsvinden. De openbare verhoren vonden in februari en maart plaats. Verschillende bewindspersonen werden gehoord.

Wanneer de gesprekken precies plaatsvinden, meldt de enquêtecommissie niet.

Laat de eerste reactie achter