maandag 15 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De bezorgdheid van de overheid over patiënten met de infectieziekte Dengue neemt toe. De NOS meldde in een bericht dat er sinds een paar maanden tijd al drie doden zijn gevallen op Curaçao door de ziekte, die verspreid wordt door de Aziatische Tijgermug. 

Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) meldt inmiddels ook dat het aantal gevallen van Dengue toeneemt. Om de situatie aan te pakken, heeft de overheid op mogelijke broedplaatsen van de mug een inventarisatie gedaan. Vooral de Aedas aegypti-mug verspreidt de ziekte, aldus het ministerie van GMN. 

Bewoners kunnen thuis maatregelen nemen om de mug te weren, door plaatsen waar water zich kan ophopen zoveel mogelijk tegen te gaan. Hierbij moet men denken aan lege containers, goten, en plassen. Het wordt aangeraden om deze plaatsen schoon te maken, waardoor de mug zich moeilijker kan voortplanten.

De overheid werkt nauw samen met onder andere de toeristische sector en gezondheidsinstanties om de bewustwording van Dengue te vergroten en maatregelen te nemen om verspreiding te voorkomen. 

Bewoners worden opgeroepen om hun verantwoordelijkheid te nemen en de situatie serieus te nemen. Door gezamenlijk actie te ondernemen, hoopt het ministerie Dengue zoveel als mogelijk uit te roeien. 

De NOS meldde dat er woensdag een officiële persconferentie plaatsvindt. Tot op heden heeft Nu.cw daar nog geen bevestiging van gehad.

2 reacties

 • Gefeliciteerd Chris, je bent er ingestonken. Misinformatie over vaccins. Deze tasten je immuunsysteem niet aan. Het doel van een vaccin is juist om dit te versterken. Dat doet het ook, daar is ongelooflijk veel wetenschappelijk bewijs voor. Waar baseer je dit allemaal op? Welk wetenschappelijk bewijs heb je voor je wappiebeweringen? Waarom koppel je dit aan COVID-19? Dengue is behoorlijk heftig. Heftiger dan COVID-19 en er is totaal geen verband. Als jij cashewnoten gaat eten, laat anderen dan serieuze maatregelen nemen. Gezond eten is altijd goed, maar voor Dengue is dit echt een nepoplossing. Lekker blijven googlen en ‘verdiepen’!

 • Ik verbaas me telkens hoe weinig informatie gedeeld wordt:
  – hoeveel ziekenhuisopnames/sterfgevallen waren er in afgelopen 5-6 jaar?
  – wat is de leeftijd van de geïnfecteerden/sterfgevallen?
  – hadden deze slachtoffers onderliggende kwalen?
  – zijn ze DOOR dengue overleden of MET dengue?
  – waren deze mensen gevaccineerd in de afgelopen 3 jaar tegen COVID19 (deze vaccins tasten je immuunsysteem aan) ?
  – welke maatregelen kunnen mensen nog meer nemen, behalve het bestrijden van muggen, bijvoorbeeld door het immuunsysteem te versterken waardoor men betere weerstand krijgt tegen infectie?

  Dat laatste kan ik zelf beantwoorden: vitamine D3-supplement in hoge dosis slikken (5.000-10.000 IU afhankelijk van je lichaamsgewicht). Meeste mensen, zelfs op Curaçao, hebben een tekort aan vitamine D in hun lichaam waardoor het immuunsysteem verzwakt is.

  Verder zijn er diverse voedingsstoffen die bijdragen aan je weestand tegen infecties: onbewerkte en verse groente/fruit, vlees, eieren, noten en melkproducten in het algemeen, heel specifiek knoflook, zwarte bessen, rode uien, rode paprika, broccoli, diverse koolsoorten, walnoten, cashewnoten en paranoten.

Plaats een reactie