maandag 15 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Intakers van de politie mogen doorstromen. Het gaat om medewerkers van de afdeling Intake en Service die verder gaan naar de opleiding voor aspirant politie. Dat meldt het ministerie van Justitie na een vergadering die maandagavond plaatsvond.

Het ministerie heeft de vereisten voor de basisopleiding politie doorgenomen en de groep intakers is toegelaten. De intakers willen al zeker tien jaar doorstromen naar het Korps Politie Curaçao (KPC) en wachten sindsdien op meer duidelijkheid. 

De groep werd aan het KPC toegevoegd toen de eilandelijke handhavingen beveiligingsdienst (SKS) werd opgenomen in de politie. De intakers hebben destijds het hele sollicitatieproces doorlopen om bij de SKS in dienst te komen. de groep kreeg bij het KPC de functie van ‘medewerker intake en service’, maar gaven vanaf het begin aan dat zij toegelaten wilden worden aan de basisopleiding van de politie. 

Laat de eerste reactie achter