maandag 15 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het aanvragen van een Burgerservicenummer (BSN) is vanaf maandag mogelijk voor studenten uit Caribische delen van het Koninkrijk. Het persoonsgebonden nummer wordt toegekend wanneer de studenten studiefinanciering aanvragen. Dat maakt de Rijksdienst Caribisch Nederland bekend.

Met het BSN kunnen de studenten vanuit het Caribisch gebied alvast een aantal zaken regelen voor hun studie. Voorheen was het voor studenten uit Bonaire, Saba, Sint Eustatius, Aruba, Curaçao of Sint Maarten pas mogelijk om een BSN aan te vragen wanneer ze zich bij aankomst in Nederland inschrijven bij een gemeente. Hierdoor konden veel zaken pas bij aankomst in Nederland geregeld worden. 

De Ministerraad in Nederland stemde eind december 2023 in met het wijzigen van het Besluit Basisregistratie Personen (BRP). Op deze manier werd het voor alle Caribische studenten mogelijk om bij aanvraag van studiefinanciering via Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) direct een Burgerservicenummer (BSN) te krijgen, nog voor aankomst in Nederland. 

Medewerkers van DUO zijn van 2 tot 26 april op de Caribische eilanden om voorlichting te geven over studiefinanciering en het BSN.

Laat de eerste reactie achter