woensdag 19 juni 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het ritme van de Seú-drummen en het klinken van de chapi, een metalen staaf, wordt op Curacao jaarlijks gevierd tijdens de traditionele Seú-optocht. Dit culturele evenement op 2e Paasdag, dat diepgeworteld is in de geschiedenis van het eiland, weerspiegelt de culturele diversiteit en het erfgoed van de lokale bevolking. Nu.cw doet verslag van de optocht en rijdt vooraan in de parade mee.

De Seú-optocht, ook bekend als ‘Marcha di Seú’ is een levendige en kleurrijke vertoning waarbij de deelnemers traditionele kleding dragen, waaronder kleurrijke rokken, hoofdtooien en versierde hoeden, die de rijke Afro-Caribische cultuur van het eiland weerspiegelen.

De oorsprong van de Seú-optocht gaat terug naar de tijd van de slavernij, toen Afrikaanse slaven op het eiland hun eigen rituelen en muziek gebruikten als een vorm van verzet en zelfexpressie. De optocht diende destijds als een manier voor de slaven om hun culturele tradities te behouden en hun eigen identiteit te vieren te midden van moeilijke omstandigheden.

Nu.cw dompelt zich onder in de viering van de geschiedenis, het erfgoed en de identiteit van de Afro-Caribische gemeenschap op Curaçao. Middels gesprekken, interviews en opnames wil Nu.cw een bijdrage leveren aan de culturele trots en eenheid op Curaçao. Nu.cw wil zich identificeren met mensen van alle achtergronden en samen genieten van de levendige muziek, de kleurrijke kostuums en de bijzondere sfeer. 

Het evenement trekt niet alleen lokale bewoners, maar ook bezoekers van over de hele wereld die willen deelnemen aan deze unieke culturele ervaring.

De Seú-optocht begint maandag om 11.00 uur bij Tesoro Plaza. Check de Facebookpagina van Nu.cw: https://www.facebook.com/nu.cwnieuws/ voor updates, interviews en nog veel meer.