maandag 15 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De Kustwacht heeft vrijdag geassisteerd bij een incident op een cruiseschip, toen een 66-jarige passagier een beroerte kreeg. Op dat moment voer het cruiseschip ten noorden van Aruba. Dit meldt Kustwacht Caribisch Gebied in een bericht op haar Facebookpagina.

De toerist was afkomstig uit Duitsland. Het Maritiem Operationeel Centrum van de Kustwacht nam contact op met de arts van CITRO, die na overleg met het medisch team aan boord van het cruiseschip besloot dat er moest worden ingegrepen. De helikopter van de Kustwacht is ingezet om de persoon naar het ziekenhuis te brengen, voor medische behandeling. 

De helikopter landde op Queen Beatrix International Airport, waarna het slachtoffer door ambulancepersoneel is opgevangen en naar het ziekenhuis is gebracht.Het is niet bekend of het om een man of een vrouw gaat. Ook is niet duidelijk hoe het nu met de persoon gaat.

Beeld: Kustwacht Caribisch Gebied