vrijdag 14 juni 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Parlementariër Zita Jesus-Leito stapt uit politieke partij PAR en zal haar werk als parlementslid onafhankelijk voortzetten. Tijdens een vergadering van de partijraad woensdag hebben partijleider Quincy Girigorie en Jesus-Leito dit meegedeeld. Dat meldt de partij in een persbericht.

Het besluit volgt na meningsverschillen de afgelopen tijd over de koers van de partij in aanloop naar de verkiezingen van 2025. De partij wilde dat de ex-minister haar zetel opgaf om de partij te verjongen. Jesus-Leito weigerde dat. Het lijkt erop dat PAR en Jesus-Leito niet tot elkaar konden komen.

“De partij en Jesus-Leito hebben beloofd om op vriendschappelijke wijze verder te gaan. Deze stap markeert een unicum in de geschiedenis van de PAR, volgens de ideologie van de partij”, aldus de gele partij. “De beslissing was geen gemakkelijke voor de betrokken partijen.”

De PAR dankt Jesus-Leito voor wat zij heeft betekend voor de partij en de gemeenschap.