zondag 28 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het Curaçaose voetbalelftal heeft zondag gelijk gespeeld tegen het Turkse Süper Lig-team Alanyaspor. Dick Advocaat wist zijn tweede oefenwedstrijd als bondscoach van Curaçao niet te winnen. Het werd 2-2.

De openingstreffer kwam van Jearl Margaritha, die na een half uur spelen het net wist te vinden in het Kirbiyik Holdingstadion in Alanya. De 23-jarige rechtsbuiten krulde de bal voorbij zijn directe tegenstander na een voorzet van Sherel Floranus vanaf links.

Alanyaspor kwam echter nog voor rust langszij, waarna Curaçao acht minuten na de rust via Juninho Bacuna opnieuw op voorsprong kwam. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd zorgden de Turken ervoor dat de eindstand op 2-2 kwam te staan.

Ondanks het gelijkspel tegen de nummer tien van Turkije blijft de 76-jarige Advocaat ongeslagen in zijn eerste twee wedstrijden als bondscoach van Curaçao. Eerder won hij zijn debuutwedstrijd tegen de Engelse Championship-club Hull City (1-0).

Advocaat trad in januari aan als bondscoach, met als doel kwalificatie voor het WK 2026. De kwalificatiereeks voor dit mondiale toernooi begint over drie maanden.

In de eerste groepsfase is Curaçao ingedeeld bij Barbados, Aruba, Saint Lucia en Haïti. De nummers één en twee van de poule gaan door naar de volgende ronde.