dinsdag 25 juni 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Statenlid Zita Jesus-Leito (PAR) is niet bereid om haar zetel op te geven. Als dit niet gebeurt, dreigt politiek leider Quincy Girigorie van de PAR om af te treden. Dat schrijft de Extra op basis van een lange vergadering over de positie van Jesus-Leito, die donderdagavond plaatsvond.

De partij dringt er bij de voormalige minister op aan om haar zetel op te geven. Jesus-Leito heeft echter aangegeven dat ze niet van plan is haar zetel op te geven.

De vergadering werd uiteindelijk donderdagavond rond middernacht afgesloten met de aankondiging dat zowel Girigorie als Jesus-Leito met elkaar zullen overleggen om na het weekend met een oplossing te komen. Girigorie zal ook zijn aftreden heroverwegen en zijn standpunt ten opzichte van Zita herzien.

Als de partij haar verzoek niet intrekt, is de kans groot dat Jesus-Leito verder zal gaan als onafhankelijk Statenlid. Al in 2021, na de laatste verkiezingen, werd Jesus-Leito gevraagd om op te stappen, maar ze weigerde toen ook. De PAR-partij zegt te willen ‘rebranden’ en wil veranderingen doorvoeren, maar Jesus-Leito zegt dat ze niet van plan is haar democratisch verworven zetel op te geven.

Een ander parlementslid, Ana Maria Pauleta, zou donderdag uit het bestuur van de partij zijn gestapt, maar wilde geen officiële verklaring geven voor haar vertrek.

1 reactie

  • Dat had toch ook niemand verwacht, neem ik aan.
    Laten we gewoon een keer serieus zijn.
    Ook Jesus is een zakkenvuller, net als de rest.
    Niet meer op de lijst voor komen zou beter zijn.

Reacties zijn gesloten.