donderdag 18 juli 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De politie op Bonaire heeft zaterdagavond na een achtervolging vier mannen aangehouden. De wilde rit eindigde met een aanrijding op de Kaya Korona. Dat maakt het Korps Politie Caribisch Nederland maandag bekend.

Het gaat om drie 19-jarige jongemannen en een 20-jarige. De eerste verdachte werd aangehouden voor poging tot doodslag, misdrijven tegen het openbaar gezag, rijden zonder rijbewijs, rijden zonder geldige verzekering en het niet kunnen tonen van een geldig legitimatiebewijs. De tweede verdachte werd aangehouden voor misdrijven tegen het openbaar gezag en het niet kunnen tonen van een geldig legitimatiebewijs. 

De twee andere inzittenden van het voertuig werden aangehouden voor het niet kunnen tonen van een geldig legitimatiebewijs. De auto is in beslag genomen en naar het politiebureau gebracht.

Een patrouille van de politie die op de Kaya Monseigneur Nieuwindt reed, had drie voertuigen gespot die met hoge snelheid in dezelfde richting op de Kaya Nikiboko Zuid reden. Doordat de voertuigen met hoge snelheid voorbij reden, ging de politie achter de voertuigen aan. 

Alle drie de voertuigen reden in een tegengestelde richting terwijl er auto’s aankwamen die moesten uitwijken. De bestuurders bleven met hoge snelheid rijden richting de rotonde Soeurnan di Roozendaal waar vervolgens één van de voertuigen de Kaya Nikiboko Noord richting Amboina op reed. De politie ging achter deze auto aan en vorderde de bestuurder meerdere keren te stoppen. 

De vluchtende bestuurder vertoonde roekeloos rijgedrag en reed in de tegengestelde richting. Op dat moment stopte een andere patrouille schuin op de weg als poging om de roekeloze bestuurder te dwingen om te stoppen. De bestuurder verlaagde zijn snelheid niet en bleef doorrijden in de richting van de politieauto en wist de wagen voorbij te rijden. Tijdens de achtervolging botste de bestuurder, in Playa, tegen een auto en reed door.

Daarna raakte de auto de achterkant van een voertuig dat voor hem reed, waardoor de bestuurder de macht over het stuur verloor en tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam. Vervolgens reed de auto door een heg heen en kwam op een parkeerterrein van een bedrijf tot stilstand. De inzittenden probeerden te voet te vluchten waarop de politie waarschuwingsschoten heeft gelost, maar daar werd geen gehoor aan gegeven. Na een kleine achtervolging te voet, konden de bestuurders ingerekend worden. 

De auto die door een botsing tot stilstand kwam, is in beslag genomen.