vrijdag 19 juli 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De directie van Selikor spant een kort geding aan tegen vakbond BTG, omdat de bond de staking van maandag van de werknemers van het bedrijf steunde. Dat schrijft het Antilliaans Dagblad.

De werknemers van het vuilnisophaalbedrijf blokkeerden de ingang van landfill Malpais en eisen dat hun chef wordt overgeplaatst, omdat hij zorgt voor een giftige werksfeer. Ondanks een gesprek met de directeur van Selikor, Wesley Kook, is de ingang de hele dag geblokkeerd geweest. 

Vakbondsvoorzitter van BTG, Fransley Sillé, zegt dat de stakende werknemers af willen van de chef van de vuilophaaldienst en eisen dat de directie de chef overplaatst. Het incident dat zich voordeed waardoor het werk werd neergelegd, zou het topje van de ijsberg zijn. “Ze voelen zich onveilig en zeggen dat hij de bron van een giftige werksfeer is”, aldus Sillé. BTG wacht nu op een dagvaarding van een deurwaarder voor de rechtszaak.

De actie die maandag plaatsvond bij Malpais zou geen gevolgen hebben voor het ophalen van het huisvuil.