vrijdag 19 juli 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De eigenaar van een duikschool gevestigd op Boka Samì zou het openbaar toilet, dat in handen is van de overheid, gebruiken als private opslagplaats. Dit schrijft de MFK in een brief, gericht aan de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Javier Silvania (MFK). 

De problemen rondom het sluiten van het toilet door de duikschool eigenaar, dateren al vanaf april vorig jaar. Destijds hebben omwonenden een brief gestuurd naar de overheid waarin ze het probleem onder de aandacht brachten. Daarop heeft de overheid de eigenaar van de duikschool laten weten dat hij het toilet binnen een week weer zou moeten openen, wat tot op heden niet is gebeurd.

De MFK vraagt aan de hand van schriftelijke vragen aan de minister of hij op de hoogte is van de situatie, maar vooral of en hoe dit probleem opgelost gaat worden. Volgens de regels zou Silvania binnen twee maanden antwoord moeten geven aan de Statenleden van zijn eigen partij.