vrijdag 19 juli 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Drie Mahonie tafels hebben hun weg teruggevonden naar Landhuis Savonet. Wim Grit heeft de tafels teruggeschonken aan het museum. Dat maakt Carmabi via een persbericht bekend. 

Grit bracht in 1965 een bezoek aan Landhuis Savonet, toen een lid van de familie Debrot, die in het landhuis woonde, overleed. De inboedel van het huis werd vervolgens te koop aangeboden. De ouders van Grit kochten de drie tafels en keerde vlak daarna terug naar Nederland. 

De tafels sierden sinds 1966 het ouderlijk huis in Utrecht. Na een verhuizing begin jaren ’80 vonden de tafels een nieuw thuis in Julianadorp. 58 jaar later besloot Grit de erfstukken terug te brengen naar de plek waar ze ooit vandaan kwamen. De tafels hebben opnieuw een plaats binnen het museum ingenomen.