zondag 14 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De regering van Curaçao roept burgers op om kandidaten voor te dragen voor het Krus di Mérito Kòrsou, het Ere-teken van Verdienste, een onderscheiding die mensen erkent voor hun buitengewone bijdragen aan de gemeenschap. Dat meldt de overheid.

Elke volwassen burger met de Nederlandse nationaliteit die op Curaçao woont of een lokaal gevestigde organisatie kan kandidaten voordragen.

Om iemand voor te dragen, moet de persoon op Curaçao wonen, minstens 50 jaar oud zijn en voorbeeldig gedrag vertonen. Daarnaast moet hij of zij zich gedurende minstens 5 jaar bezig hebben gehouden met gemeenschapsactiviteiten en moet er bewijs zijn van een positieve impact op de gemeenschap.

De nominatieperiode loopt van 1 tot 29 maart 2024. Aanmeldingen zijn digitaal beschikbaar op de website van de Curaçaose regering. Meer informatie is te vinden op de website van het Ere-teken van Verdienste 2024. Het erkennen van lokale inzet is cruciaal voor het versterken van de nationale trots en het bouwen aan een beter Curaçao.

 Dit jaar markeert de 21e editie van de onderscheiding.

Beeld: Kiko ta pasando