woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Medewerkers van de afdeling Bijzondere Invordering van de Landsontvanger hebben dinsdag het werk neergelegd in verband met een ongezonde en onveilige werkomgeving. Uit onderzoek blijkt dat een kapotte airco zorgde voor verminderde luchtcirculatie, hoge temperaturen en schimmelvorming. Dit meldt het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) zaterdag.

Eerder werd al een schimmelonderzoek gehouden door het Analytisch Diagnostisch Centrum. Uit dat onderzoek bleek dat de schimmelvorming binnen de perken bleef, op één locatie na. Op basis van de resultaten zijn er verschillende maatregelen genomen om de situatie te verbeteren, zoals het installeren van tijdelijke ‘split units’ en het vervangen van de kapotte airco’s. Ook werd de vloerbedekking verwijderd en is er laminaat voor in de plaats gekomen. 

Ondanks de aanpassingen ontdekten medewerkers dinsdag dus weer schimmelvlekken onder hun bureaus. Ze staakten het werk, in afwachting van een oplossing. De ruimtes werden ondertussen opnieuw schoongemaakt. Er ligt een plan om volgend weekend wederom nieuwe aircosystemen te installeren, om zo de problemen te verhelpen. Ook zijn er afspraken gemaakt dat een professioneel bedrijf de ruimte dit weekend grondig zal reinigen. 

Het lijkt erop dat de medewerkers van de landsontvanger hun werk vanaf dinsdag weer kunnen oppakken. De Inspectie Volksgezondheid houdt de situatie nauwlettend in de gaten, zo benadrukt het ministerie van GMN.

Laat de eerste reactie achter