woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De strafzaak staat 4 april terecht in Nederland. De 56-jarige Curaçaoënaar heeft bekend dat hij een 36-jarige medewerker van een Albert Heijn in Den Haag heeft doodgestoken. De bekentenis kwam op 28 september in de rechtbank.

Lomp vertelde dat hij wraak wilde nemen voor eerdere incidenten in andere filialen van de supermarkt. Hij gaf aan dat zijn slachtoffer ‘op de verkeerde plek was’. Het motief voor deze wraakactie blijft echter onduidelijk.

Tijdens de eerste zitting bracht Lomp voor het eerst zijn versie van de fatale steekpartij naar voren. Hij verklaarde: “Plotseling schoot me te binnen dat ik iets met hen moest regelen, dus vroeg ik een medewerker om een mes. Hij gaf me het mes, en ik opende de verpakking. Onbewust liep ik naar de bakkerij, waar die mevrouw zich op dat moment bevond, op de verkeerde plek, op het verkeerde moment. Mijn bedoeling was wraak te nemen’’. 

Jamel Lomp, geboren op Curaçao, heeft een lang strafblad en kreeg eerder een tbs-maatregel opgelegd op het eiland. Nederland weigerde echter zijn behandeling over te nemen, deels vanwege de kosten, aangezien er op Curaçao beperkte behandelmogelijkheden waren voor iemand die als een ernstig gevaar werd beschouwd.

Later reisde Lomp naar Nederland, waar hij herhaaldelijk in aanraking kwam met justitie. Het Openbaar Ministerie meldt dat hij sinds september 2022 in meerdere regio’s is opgepakt. Hij werd ook in Groot-Brittannië veroordeeld voor geweldsmisdrijven.

Laat de eerste reactie achter