maandag 15 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Bij de stranden van de Grote- en Kleine Knip zijn Portugese Oorlogsschepen gespot. Dat maakt het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) bekend.

Badgasten die de stranden aan de zuid- of westkust bezoeken worden geadviseerd om voorzichtig te zijn. Volgens het ministerie is het niet ongewoon dat kwalachtigen langs de kust worden gespot. De zeedieren kunnen vanwege een verandering van de windrichting of zeestromingen naar de kust drijven.

De Portugese Oorlogsschepen houden het eiland al enige dagen bezig. De politie zette de Caracasbaai maandag af omdat er vermoedelijk een man door de kwalachtige was gestoken. Na verder onderzoek bleek het om een andere kwallensoort te gaan en werd het strand een dag later weer geopend.