woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Bonaire werkt aan een directe vliegverbinding naar Colombia. Dat blijkt uit het bezoek van Tourism Corporation Bonaire (TCB) en Speciale Gezant voor de BES-eilanden, Edison Rijna, aan Bogota van 31 januari tot en met 1 februari. Dat maakt het TCB woensdag via een persbericht bekend.

TCB zegt de afgelopen twee jaar bezig te zijn geweest met een Zuid-Amerikaanse (Colombiaanse) businesscase, waarbij geïnvesteerd is in een mobiliteitsstudie en een marktstudie om het potentieel van de Zuid-Amerikaanse markt voor Bonaire te evalueren. Volgens de studie is Bonaire klaar voor een directe luchtverbinding met Colombia. 

“Recente gegevens tonen aan dat Colombia een belangrijke markt is voor Bonaire, dat in 2023 behoorde tot de top 10 herkomstmarkten. Ondanks het ontbreken van directe vluchten en gerichte marketing ontving Bonaire gemiddeld ongeveer honderd Zuid-Amerikaanse bezoekers per week in 2023 die via Curaçao en Aruba naar Bonaire reisden”, aldus het TCB.

TCB zegt samen met haar partners de komende maanden het gesprek voort te zullen en actief willen investeren in het verbinden van Bonaire met de grootste hubs in Zuid-Amerika.

Laat de eerste reactie achter