woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De politie op Bonaire heeft in de afgelopen dagen drie mensen aangehouden voor rijden onder invloed. Een van hen was hardleers en negeerde stoptekens van de politie, waarop agenten een achtervolging moesten inzetten. Dit schrijft Korps Politie Caribisch Nederland in een persbericht.

Een 27-jarige vrouw werd in de nacht van zondag op maandag in het nauw gedreven door een patrouillewagen, toen ze roekeloos wegreed na een incident aan de Kaya Korona. Ze weigerde te stoppen, na verschillende stoptekens van de politie. Agenten konden haar aan de Bulevar Julio A. Abraham aanhouden na een korte achtervolging. De vrouw werd, nadat ze enige weerstand toonde, gearresteerd voor roekeloos rijgedrag en het negeren van een bevel van een ambtenaar in functie.

Agenten kregen vrijdag een 42-jarige man in het vizier, doordat hij slingerend over de weg reed. Dit trok de aandacht, waardoor de politie hem aan de kant zette aan de Kaya Macario (Cai) Sint Jago voor controle. De blaastest was teveel gevraagd voor de man, want na vijf mislukte pogingen vond de politie het tijd om hem te arresteren. 

Een 33-jarige man is zondag opgepakt, omdat hij onder invloed was en schade had aangericht bij een andere auto. Volgens KPCN botste hij achterop een geparkeerde auto. Reden genoeg voor de politie om een controle uit te voeren, waarbij al snel duidelijk werd dat de man teveel had gedronken. Op basis van de blaastest is ook hij opgepakt.