vrijdag 19 juli 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Reisorganisatie Corendon heeft plannen onthuld om een eigen treindienst te starten tussen de luchthavens Schiphol en Zaventem bij Brussel. De reisorganisatie overweegt ook een verbinding met Düsseldorf.

Corendon oprichter, Atilay Uslu, ziet de treinverbinding als een handige schakel voor reizigers naar populaire vakantiebestemmingen zoals Curaçao, waar Corendon vluchten aanbiedt vanaf Amsterdam. 

Uslu ziet een trein voor zich in de kenmerkende Corendonkleuren, compleet met het bedrijfslogo. Het idee is dat de vakantie voor reizigers al begint in de trein, met mogelijkheden zoals een cocktailrijtuig. Hoewel de plannen nog in ontwikkeling zijn en er geen concrete contracten zijn getekend voor treinlease of -aanschaf, toont Corendon interesse in de diversificatie van transportmiddelen.

De aankondiging volgt op een bredere trend in de reisindustrie, waar meer aandacht wordt besteed aan duurzaam vervoer. Corendon is niet de enige die inspeelt op deze verschuiving, met vergelijkbare initiatieven van reisorganisaties zoals TUI, die al afziet van vliegreizen naar bepaalde bestemmingen.