maandag 15 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) Charles Cooper (MFK) ligt onder vuur, nadat bekend is geworden dat oud-premier Gerrit Schotte toch betrokken is geweest als adviseur bij de Fundashon Kas Popular (FKP). In een mail wordt Schotte bedankt voor zijn inzet, zo is in een uitgelekte mail te lezen.

Eerder liet Cooper, die bevriend is met Schotte, weten dat de voormalig minister-president geen actieve bijdrage heeft geleverd aan de woningstichting. Dit blijkt dus niet te kloppen. Daarnaast zou Schotte betrokken zijn bij het Mi Casa-project.

Meerdere politici uiten hun onvrede over de ‘vermeende bijdragen’ van Schotte, waardoor de positie van Cooper moeilijk zou worden. Zo zegt parlementariër Ana Maria Pauletta (PAR) dat Cooper het parlement zou misleiden, om zo voordeel te geven aan zijn eigen partij MFK. 

Er heerst daarnaast ook twijfel aan de integriteit binnen de overheid, maar ook binnen woningstichting FKP.