woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Leerlingen van het Annie Koenraad College, Don Sarto College en San José College Bandabou bereiden zich voor op het ‘Festival van Funchi’. De scholen hebben samen met de Stichting Klein Bedrijf het initiatief genomen om ondernemen bij kinderen uit groep 6 en 7 te stimuleren. Dit schrijft Fundashon Negoshi Pikina in een persbericht.

Het proefproject, georganiseerd in het kader van de Global Entrepreneurship Week, heeft de jonge ondernemers in spe de afgelopen maanden geleerd hoe ze creativiteit kunnen toepassen, kunnen samenwerken aan gemeenschappelijke doelen, financieel beheer en marketing via sociale media. 

De nadruk van het project ligt op het maken van lekkernijen waarin het populaire lokale ingrediënt funchi de basis vormt. De leerlingen waren volgens de organisatie razend enthousiast en ze hopen dan ook op veel bezoekers tijdens het festival dit weekend. Daar zullen ze de producten verkopen, waarvan dertig procent van de opbrengst naar goede doelen gaat. De andere zeventig procent wordt verdeeld onder de scholen. 

Het Festival van Funchi belooft volgens de organisatie een feestelijke viering te worden waarbij ondernemen, creativiteit en lokale ingrediënten centraal staan. Iedereen die hiervan wil genieten, is zondag welkom.