woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Een Nederlands koppel heeft besloten om hun koopovereenkomst te laten ontbinden vanwege overlast door de buren, die het stel treiterde. Het stel had een huis voor 6 miljoen gulden gekocht in Brakkeput Mei Mei. Dat meldt de Extra. 

De woning werd neergezet als ‘’een oase van rust met volop privacy’’. Echter bleek dat niet zo te zijn. De buren gaven zoveel overlast dat wanneer het stel dit had geweten ze het huis niet hadden gekocht. 

Na de overdracht begonnen de buren met dagelijkse intimidaties. Het bleek dat de vorige eigenaren de twee mannen hadden betaald om het koppel niet lastig te vallen tijdens de verkoop van de woning. Volgens de rechter hebben de verkopers een onjuiste voorstelling van zaken gegeven. Het stel krijgt het geld van de aankoop van de woning terug.

Een van de buren die betrokken is bij de intimidaties blijkt Rasta Moses te zijn. Twee jaar geleden werd deze kraker door de zeilhaven Asiento uit zijn woning gezet, maar hij vertikt het om te vertrekken. Volgens hem heeft hij als inheemse Indiaan de oudste rechten op het terrein van Brakkeput Mei Mei en hebben anderen daar geen recht op.