zondag 21 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Staatssecretaris Gunay Uslu is benoemd als Chief Executive Officer van reisorganisatie en luchtvaartmaatschappij Corendon. Uslu ruilt de politiek in voor de touroperator. Dat maakt Corendon via een persbericht bekend. 

Uslu is vanaf het begin betrokken geweest bij Corendon, dat is opgericht door haar broer Atilay Uslu. Eind jaren negentig bouwden ze samen de reisorganisatie op. Uslu was eerder ook al werkzaam voor Corendon, laatstelijk als directeur Hotel Development. 

Als directeur Hotel Development heeft zij onder meer het Corendon Village hotel in Badhoevedorp en het Mangrove Beach Resort op Curaçao ontwikkeld. Gunay Uslu was vanaf januari 2022 staatssecretaris van Cultuur en Media voor D66 in het kabinet Rutte IV.

“Ik ga weer terug naar het familiebedrijf en dat voelt een beetje als thuiskomen. Met Corendon willen we mensen onvergetelijke ervaringen bieden. Daarnaast staan de luchtvaart en reisbranche voor grote uitdagingen als het aankomt op verduurzaming. Ik zie het als een belangrijke opdracht en verantwoordelijkheid om als CEO van binnenuit te werken aan een groenere sector”, aldus Uslu. 

De huidige topman, Steven van der Heijden, ziet zich gedwongen terug te treden vanwege persoonlijke omstandigheden, schrijft Uslu. “Ik voel die verantwoordelijkheid en daarom stap ik nu over”, aldus de D66-staatssecretaris.In een eerste reactie laat demissionair premier Rutte weten dat hij Uslu zal missen in het kabinet. “Haar tomeloze inzet voor de cultuursector wordt breed gewaardeerd”, aldus Rutte. Ook D66-fractievoorzitter Rob Jetten erkend dat Uslu graag terug wilde keren naar het familiebedrijf: “Corendon is een familiebedrijf en Uslu heeft altijd gezegd dat ze na haar rol in Den Haag weer terug wilde keren in dit bedrijf. Dat ook de reisbranche nog moet vergroenen, dat is zeer helder.”

Naast Uslu wordt Harry Nigten benoemd als Chief Financial Officer en Simone van den Berk als Chief Operating Officer. Samen vormen zij vanaf 10 januari de vijfkoppige directie van het bedrijf.