woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Een gevangene heeft woensdag bij de rechtbank een zelfmoordpoging gedaan. De poging vond plaats voordat de gedetineerde terug naar de gevangenis moest gaan, nadat zijn zaak was behandeld. Dat schrijft de Extra. 

Medewerkers van de Landelijke Bijzondere Diensten (LBD), die verantwoordelijk zijn voor openbare ordehandhaving in het gerechtsgebouw en het begeleiden van gedetineerden, merkten op dat de man zijn kleding begon te scheuren en lussen maakte met de intentie zichzelf te verwonden.

De LBD vindt dat gedetineerden na afloop van hun rechtszaak onmiddellijk teruggebracht zouden moeten worden naar de gevangenis, in plaats van lang te moeten wachten op hun transport.  Gevangenen zouden vaak lang moeten wachten totdat rechtszaken van andere gedetineerden zijn afgehandeld, voordat ze terug naar de gevangenis kunnen worden gebracht. Volgens de LBD klagen gevangenen dan over honger, vermoeidheid en slaapgebrek door het lange wachten.

Medewerkers die woensdag bij het incident aanwezig waren, hebben vakbondsleden van Straf en de Nationaal Algemene Politie Bond ingelicht over het incident.