woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Nederlandse mariniers van het Marine Squadron Carib hebben de afgelopen maand samen met  Franse mariniers van 33 Rima een jungletraining op Martinique gehad. Dat maakt Defensie Caribisch gebied bekend.

“De reden dat het specifiek Martinique betreft is omdat daar de Commando Training gegeven wordt en de 33 Rima eenheid daar gestationeerd is, die de training geeft”, verklaart een woordvoerder van Defensie tegenover Nu.cw.

De trainingen die de mariniers hebben gevolgd, bestaat uit instructies van de Franse kapitein voor het lopen in de jungle, een twee uur durende mangrove parcours afleggen met brancard en ‘gewonde’ en een stresstest met kappen over het hoofd. Daarnaast moesten zij flipperen met volledige uitrusting en in het water testen of de crusader echt waterdicht verpakt is.

De Nederlandse mariniers, 26 in totaal, zijn normaal gestationeerd op Aruba. “De training daar is onderdeel van een uitwisseling, waarbij wij bij onze Franse partner in de regio trainen en zij bij ons komen trainen op Aruba.”

De oefening vond plaats van 3 november tot 26 november.