woensdag 6 december 2023
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Op Bonaire hebben meerdere gevallen van diefstal plaatsgevonden. De voorwerpen variëren van een E-bike tot een helm en contanten. Dat maakt het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) maandag bekend.

De politie ontving meerdere aangiftes van een gestolen voertuig en voorwerpen. Zo werd er op vrijdag aangifte gedaan van diefstal uit een auto bij duikplaats Andrea 1. Dieven hebben tussen 12.30 uur en 13.30 uur een zwarte tas met een portemonnee, waar bankpassen en contant geld in zaten, meegenomen. In de tas zat ook een Samsung telefoon en een zonnebril van het merk Ray Ban. De auto waaruit de tas met inhoud is meegenomen, zat niet op slot en de ramen waren open. 

Ook werd er vrijdag een helm gestolen uit een beveiligingsruimte in een toeristenaccommodatie aan de Bulevar Julio A. Abraham. De helm stond op het zadel van een scooter en werd tussen 08.00 uur en 17.00 uur meegenomen.

Daarnaast werd er zaterdag aangifte gedaan van een zwarte E-bike van het model Rockwheel XPRO type ‘Fatbike’. De fiets stond op slot met een hangslot, zonder accu, buiten voor het hek van een toeristenaccommodatie aan de Kaya Yuma. Toch wisten dieven de fiets tussen 00:30 uur en 13:00 uur mee te nemen. 

Bovendien werd op zondag aangifte gedaan van diefstal vanuit een pick-up aan de Kaya Grandi. Dieven hebben een grote hoeveelheid contant geld uit het voertuig meegenomen. De auto was niet op slot. Na een buurtonderzoek kon via beelden van beveiligingscamera’s een man worden aangehouden. Tijdens het fouilleren was de man in bezit van een grote hoeveelheid contant geld en een voorwerp dat op een vuurwapen leek. Alles werd in beslag genomen en de man werd aangehouden.

De andere zaken worden volgens het KPCN nog onderzocht.