donderdag 30 november 2023
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Een boot met twee bemanningsleden is dinsdagavond vastgelopen bij Lac Baai op Bonaire. De kapitein sloeg zelf alarm en stuurde een melding naar het Maritiem Operatiecentrum. Dat maakt de Kustwacht Caribisch gebied woensdag bekend.

Volgens de kapitein kwam het vaartuig te dicht bij de kust. Daardoor liep het schip vast en kwam er een scheur in de romp van de boot ontstond en maakte hij water. 

De Multidisciplinaire Maritieme Hub Bonaire werd op de hoogte gebracht en ondernam actie. Een Kustwacht-helikopter werd ingezet voor assistentie, terwijl het Dash vliegtuig de situatie in de gaten hield. 

De helikopter heeft de twee opvarenden aan boord genomen, veilig aan wal gezet bij Lac Baai en overgedragen aan Korps Politie Caribisch Nederland.

Beeld: Kustwacht Caribisch gebied