woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Prinses Beatrix komt maandagmiddag op Curaçao aan. Beatrix doet het eiland aan voor een werkbezoek. Nu.cw schreef eerder al dat haar bezoek in het teken staat van Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) en sociaal-maatschappelijke initiatieven die op Curaçao worden gedaan. Na Curaçao gaat de prinses naar Aruba.

De prinses landt maandagmiddag om 16.10 uur op Hato, waar zij begroet zal worden door de gouverneur, Lucille George-Wout, vice-minister-president Ruthmilda Larmonie-Cecilia en Commandeur Walter Hansen. 

Beatrix brengt op dinsdag een bezoek aan Landhuis Savonet waar ze een rondleiding krijgt door het museum. Het omliggende park is in beheer bij DCNA-partner Carmabi. Daarnaast woont de prinses met een aantal basisschoolleerlingen een les natuureducatie bij, en wordt ze geinformeerd door medewerkers van Carmabi over het klimatologisch belang van het Christoffelpark. 

Tania Kross zal samen met een koor van middelbare scholieren een zangstuk voordragen, waarna Beatrix een rondleiding door het landhuis Savonet krijgt. Ook het Nationaal Park Shete Boka wordt door de prinses aangedaan.

Hòfinan Fundashon Ser’i Otrobanda kan woensdagochtend op een bezoek van Beatrix rekenen waar zij de buurttuin gaat bezichtigen en gesprekken zal voeren met vrijwilligers. Later op de ochtend zal de prinses naar het natuurgebied Rif St. Marie-Hermanus gaan waar zij een toelichting krijgt over het gebied en de dieren die er leven. 

Het bezoek op Curaçao wordt woensdagavond afgesloten met een diner met de gouverneur in het gouverneurspaleis in Fort Amsterdam. Op donderdag en vrijdag bezoekt Beatrix Aruba.