vrijdag 10 mei 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Na een aantal jaren afwezigheid werd er weer een Beach Rugby-toernooi voor kinderen van verschillende middelbare scholen georganiseerd. Zaterdagmiddag was het middenveld bij de Caracasbaai decor voor tackles, try’s en vooral veel sportplezier.

Scholen konden teams aanleveren in drie verschillende (leeftijds)categorieën: mixteam onder de 13, jongens onder de 18 en meiden onder de 18. De deelnemende scholen waren het Vespucci College, Fatima College, Abel Tasman College, International School, Marnix College, Radulphus College, CAP en het Maris Stella VSBO.

De wedstrijden werden gehouden over verschillende rondes, waarbij er uiteindelijk een A-finale en B-finale werd gespeeld. De scholen kregen ter voorbereiding op het event, georganiseerd door Curaçao Rugby Federation (CRF), training van coach Rob Perry.

In de categorie mixteam onder de 13 kwam het Marnix College als winnaar uit de bus. Bij de jongens en meiden onder de 18 was het Radulphus College de sterkste.

Voorzitter van CRF, Tamara van Leeuwen, verklaart tegenover Nu.cw dat het een geslaagde editie was.

Beeld: Curacao Rugby Federation