donderdag 30 november 2023
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Voormalig premier Theo Heyliger van Sint Maarten heeft een schikking getroffen met het Openbaar Ministerie in de ontnemingszaak Larimar. Dat meldt het Openbaar Ministerie op Sint Maarten.

De schikking omvat een betaling van 5 miljoen dollar en het afstand doen van huurinkomsten afkomstig van onroerend goed dat hij met illegaal verkregen geld heeft aangeschaft. Hiermee wordt een einde gemaakt aan de juridische strijd tegen Heyliger die al zes jaar bezig is.

In mei 2020 werd Heyliger al veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar voor het aannemen van steekpenningen en witwassen, met betrekking tot onder andere het illegaal verstrekken van vergunningen. Destijds eiste het OM een bedrag van 7 miljoen dollar. Deze nieuwe schikking vertegenwoordigt een vermindering van het oorspronkelijke bedrag.