donderdag 30 november 2023
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

In de wateren van Aruba zijn speciale rifsystemen geplaatst om kunstmatige riffen na te bootsen en zeeleven aan te trekken. Dat meldt non-profitorganisatie RESEMBID op haar Facebookpagina. 

De riffen, die ‘Modulaire Zeeleven Systeem (MOSES)-rifsystemen’ heten, zijn geïnstalleerd langs de zuidkust. De non-profitorganisatie zegt dat deze systemen binnenkort bruisen van zeeleven. 

Het MOSES-rifsysteem is een modulair systeem om kunstmatige riffen te bouwen. Wanneer deze riffen worden geïnstalleerd in oceanen of waterwegen, dienen ze als leefgebied voor zeedieren voor voedsel, beschutting en een veilige plek, om zich voort te planten en om te leven. 

Nu.cw schreef eerder over een grootschalig herstelproject op Aruba om het koraal nieuw leven in te blazen. Er werden maar liefst vierhonderd kunstriffen geplaatst, met als doel meer onderwaterleven aan te trekken en het koraal te herstellen.