donderdag 30 november 2023
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Tropische storm Philippe bleek dinsdag op Sint Maarten niet zo hevig als voorspeld. Dat meldt de overheid van het eiland op haar website. 

Hevige weersomstandigheden bleven volgens het Meteorologisch Departement van Sint Maarten uit. De hoogste windstoot die werd geregistreerd op Princess Juliana International Airport was 70 kilometer per uur, zonder hevige regenval. 

Bedrijven op Sint Maarten mochten hun deuren van de Raad van Ministers op basis van een advies van de meteorologisch dienst en het Bureau voor Rampenmanagement om 16.00 uur weer openen. 

Ondanks dat, blijft de atmosfeer vochtig en onstabiel, waardoor het nog steeds mogelijk is dat Sint Maarten tot woensdag kan rekenen op enkele buien, windstoten en onweersbuien. Ook donderdag en vrijdag kan het eiland nog te maken krijgen met regen.

De eilanden Dominica, Antigua en Barbados zouden de afgelopen 24 tot 36 uur te maken hebben gehad met zware onweersbuien, overstromingen en aardverschuivingen als gevolg van de passage van tropische storm Philippe. 

Barbados meldde 140 blikseminslagen in 15 minuten en Antigua rapporteerde aanhoudende winden van meer dan 100 kilometer per uur en zeven 177,8 millimeter regenval in drie uur tijd.