woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Minister-president Gilmar Pisas (MFK) weet nog niet wat er met Campo Alegre gaat gebeuren. Binnen drie maanden zou volgens de premier bekend moeten worden wat het nieuwe bestemmingsplan voor Campo wordt. De overheid kocht het openluchtbordeel gisteren op de veiling voor 8 miljoen gulden. 

De Raad van Kerken wordt betrokken bij een werkgroep die nog opgericht moet worden. Ook het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) zal zich bij de groep voegen. De werkgroep bepaalt welk bestemmingsplan het voormalige bordeel zal krijgen. 

Nadat de veiling heeft plaatsgevonden, moet de verkoper verklaren of hij de koop gunt en de voorwaarden daarvan, of dat er gebruik wordt gemaakt van het recht van beraad. Na de veiling wordt er een onderzoek gedaan naar de kopers in het kader van compliance. 

Hoofdofficier van Justitie Heiko de Jong verklaart dat het Openbaar Ministerie vertrouwen heeft in de aankoop door de regering.

De termijn van beraad eindigt op 10 oktober om 17.00 uur. 

Pisas vertelt in gesprek met Nu.cw waarom de regering Campo Alegre heeft gekocht.