vrijdag 1 december 2023
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) streeft ernaar om op 31 maart 2025 de Caribische gulden te lanceren. Dit verklaart een woordvoerder van de bank aan Nu.cw. Eerder streefde CBCS naar de lancering in het laatste kwartaal van 2024, maar dit gaat niet lukken.

De vertraging heeft vooral te maken met banken en andere stakeholders die hun systemen nog niet op orde hebben. In overleg met deze partijen heeft CBCS een voorstel gedaan bij het ministerie van Financiën, om de datum te verschuiven naar maart 2025. 

In tegenstelling tot wat andere media schrijven, is dit nog niet bevestigd door minister van Financiën Javier Silvania (MFK). Dus of 31 maart daadwerkelijk de lanceringsdag wordt, is nog de vraag.

Daarnaast geeft CBCS aan dat zij de verantwoordelijke partij zijn om alle betalingen probleemloos te laten verlopen en dat ze dit op de meest nauwkeurige en efficiënte manier willen doen.