vrijdag 1 december 2023
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het aantal vechtpartijen op scholen en op straat groeit. Dit schrijft minister van Justitie Shalten Hato (MFK) in een persbericht, naar aanleiding van filmpjes van een vechtpartij op een school die viral gingen.

Op de beelden is te zien hoe twee studenten met elkaar op de vuist gaan, waarna een volwassene zich daar iets later bij voegt. Een van de studenten heeft, zo valt in het bericht van Hato te lezen, aangifte gedaan van het incident bij de politie.

Hato benadrukt dat geweld een strafbaar feit is. Dit zou meer onder de aandacht van jongeren gebracht moeten worden, omdat er een trend te zien is in het aantal vechtpartijen. De laatste weken vonden er verschillende incidenten plaats, waaronder ook op scholen.

Daarnaast is het van belang jongeren bewust te maken van het feit dat het filmen van geweldsincidenten en het verspreiden van de beelden niets toevoegt. Het levert uiteindelijk alleen maar ellende op voor meerdere partijen.