woensdag 6 december 2023
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het verbeteringsproject aan de Asteroïdenweg is maandag begonnen. De weg loopt langs Promenade Shopping Center naar de Antilliaanse Verf Fabriek. Het initiatief zal de Asteroïdenweg nieuw leven inblazen. Het is onderdeel van het grotere ‘life extension’-project dat eerder door minister Charles Cooper (MFK) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) werd aangekondigd.

De werkzaamheden omvatten onder andere het verwijderen van oud asfalt om ruimte te maken voor een gloednieuwe asfaltlaag. Door de aanpak voldoet de weg weer aan de moderne normen en eisen, aldus de overheid.

De Curaçaose Wegenbouwmaatschappij (CWM) is de uitvoerder van de werkzaamheden. De verwachting is dat de opknapbeurt ongeveer acht dagen zal duren. Bewoners en bedrijven die langs de Asteroïdenweg zijn gevestigd zullen hun huizen en panden normaal kunnen bereiken. Voor andere weggebruikers die deze route nodig hebben, zullen alternatieve routes worden aangegeven.

Naast de Asteroïdenweg zijn er ook onderhoudswerkzaamheden gepland voor andere wegen in de omgeving. Hieronder vallen de Architectenweg en Kaminda Duvert Boy Nicolina. 

Andere wegen die momenteel onder handen worden genomen, zijn onder meer de Weg naar Willibrordus (van Williwood tot aan de parkeerplaats van Daaibooi), Kaya St. Jacoba A, en de Weg naar Sint Willibrordus (van Kunuku Aqua Resort tot Williwood).