zondag 25 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Curaçao Ports Authority (CPA) heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met N.V. Havenbeheer Suriname. De overeenkomst, genaamd ‘Zuster-Haven samenwerkingsovereenkomst’, markeert het begin van de samenwerking tussen de twee havenbedrijven. Dat meldt CPA.

Beide bedrijven willen nauw gaan samenwerken op verschillende gebieden, waaronder vrachtvervoer, infrastructuur, cruiseterminals en maritieme diensten, vooral met betrekking tot de petroleum- en gasindustrie.

Bij de ondertekening van de overeenkomst waren de minister van Economische Ontwikkeling, Ruisandro Cijntje (MFK), de consul-generaal van Suriname en de president-commissaris van de Raad van Commissarissen van CPA aanwezig.

“CPA zet zich in voor het versterken van haar relaties met havens over de hele wereld, vooral diegene die van groot belang zijn voor de haven van Willemstad”, aldus CPA. 

De nieuwe samenwerking met Havenbeheer Suriname is volgens CPA een belangrijke stap om de connecties te versterken en de handel en dienstverlening in de regio te verbeteren. CPA zegt te blijven streven naar sterke relaties met havens wereldwijd die van belang zijn voor de haven van Willemstad.